Herhaalservice – Apotheek Hoensbroek – Hoensbroek

Apotheek Hoensbroek

Burgemeester Kessenplein 3a 6431 KM Hoensbroek Tel:045-5212214 Fax:045-5213376

Herhaalservice

Herhaalservice is een service waarbij wij uw chronische medicatie automatisch doen herhalen elke 3 maanden. U hoeft geen recept meer te regelen. De apotheek zorgt er voor dat u op tijd uw medicijnen komt komen halen en regelt het recept met de huisarts. Uw huisarts krijgt regelmatig een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Hij blijft dus op de hoogte.

Hoe werkt het?

Om de 90 dagen staan de medicijnen voor u klaar. Het kan nodig zijn somige medicijnen per 30 dagen te leveren, vanwege het soort medicijn of afspraken met uw huisarts. Bij sommige medicijnen krijgt u één keer per jaar een extra aanvulling, om te zorgen dat u een heel jaar uitkomt.

Wat zijn de regels? Als u met een nieuw medicijn start, moet u aangeven of u dit in de herhaalservice wilt. Dit kan pas na de tweede keer dat u het komt ophalen. U krijgt dan genoeg mee tot de volgende datum dat de medicijnen via de herhaalservice klaar liggen. Als u met een medicijn stopt, stoppen wij de medicatie als wij een stopbericht van de arts hebben ontvangen. Wij verwijderen het dan uit de herhaalservice. Als een medicijn van sterkte of gebruik verandert, moet de arts dit doorgeven aan de apotheek. Wij passen de herhaalservice aan en zorgen voor medicijnen tot dat het via de herhaalservice voor u klaar ligt. Ook als u langere tijd weggaat, bijvoorbeeld vakantie, verzoeken wij u dat door te geven. Wij kunnen dan zorgen dat u genoeg medicatie heeft.

Met deze service zullen uw medicijnen nooit op zijn. Voor die tijd kunt u weer nieuwe halen. Mocht u toch tekort komen, dan kunt u zonder recept nieuwe halen tot de volgende levering.

Heeft u interesse in de herhaalservice? Kom even langs aan de balie en dan starten wij de herhaalservice voor u op!